Gegrilde tonijn met tomatenboter en linguine
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ik heb dit gerecht gemaakt en een beetje naar eigen smaak aangepast. En ik moet toegeven, dat het verrukkelijk is als je liefhebber van tonijn bent. Ik had de witte. In de ochtend al de tomatenboter maken en dan ben je binnen 15 minuten aan het smikkelen.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 stuks tonijnfilet van 175 gram1 flinke sjalot fijn gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 el olijfolie
1 el tomatenketchup
1 el fijn geknipte bieslook
35 gram ongezouten zachte boter
peper en zout naar smaak
120 gram linguine
½ bouillonblokje kip( minder zout)
Benodigdheden
Grillpan snijplank, mes , pannenBereidingswijze
Bak de ui snippers in 1 el olie zachtjes 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak even mee. Voeg de ketchup toe en bak 2 minuten mee.
Laat dit prutje afkoelen en meng het vervolgens met de roomboter peper en zout naar smaak en de bieslook door elkaar. Kook linguine in water met het bouillonblokje kip volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Wrijf een grillpan dun in met olie en verwarm de pan grondig. Bak de tonijn 3 minuten ( afhankelijk van de dikte) per kant en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de linguine over 2 borden en leg de tonijn erop. Leg op elke moot tonijn de helft van de tomatenboter. Serveer met een salade naar keuze.
Bron
Licht aangepast recept van visrecepten.nl Eigen tekst en foto's