Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

  • Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

    Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

Dit kruidig kipstoofje is in vergelijking met stoofvlees van rundvlees verbluffend snel klaar en het smaakt verrukkelijk. Rode ui, knoflook, sambal badjak, tomatenpuree , kerrie en ketjap zijn de smaakmakers. Heerlijk zacht en romig gestoofd in kokosmelk. Lekker met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people


300 gram kippendij in hapklare brokjes
1 rode ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
2 el zonnebloem ( of olie naar keuze)
2 blaadjes laurier
1 el tomatenpuree
½ bouillonblokje kip ( minder zout)
200 ml kokosmelk
2 el ketjap
1 el sambal badjak ( of naar smaak)

½ el kerriepoeder ( of naar smaak )
peper en zout
1 bosuitje in ringetjes
handje gefrituurde uitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de met peper en zout naar smaak bestrooide kip in enkele minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree,kerrie , sambal en laurier toe en bak even mee.

De kip weer toevoegen alsmede ook de ketjap en de kokosmelk. Verkruimel er het bouillonblokje over. Roer alles door en laat dit geheel met het deksel op de pan in circa 20-30 minuten garen.

Garneer het stoofje met wat ringetjes bosui en gefrituurde uitjes. Heerlijk met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten