Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit kruidig kipstoofje is in vergelijking met stoofvlees van rundvlees verbluffend snel klaar en het smaakt verrukkelijk. Rode ui, knoflook, sambal badjak, tomatenpuree , kerrie en ketjap zijn de smaakmakers. Heerlijk zacht en romig gestoofd in kokosmelk. Lekker met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze.
Ingrediënten 2 recipe.people
300 gram kippendij in hapklare brokjes
1 rode ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
2 el zonnebloem ( of olie naar keuze)
2 blaadjes laurier
1 el tomatenpuree
½ bouillonblokje kip ( minder zout)
200 ml kokosmelk
2 el ketjap
1 el sambal badjak ( of naar smaak)
½ el kerriepoeder ( of naar smaak )
peper en zout
1 bosuitje in ringetjes
handje gefrituurde uitjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en bak de met peper en zout naar smaak bestrooide kip in enkele minuten rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree,kerrie , sambal en laurier toe en bak even mee.
De kip weer toevoegen alsmede ook de ketjap en de kokosmelk. Verkruimel er het bouillonblokje over. Roer alles door en laat dit geheel met het deksel op de pan in circa 20-30 minuten garen.
Garneer het stoofje met wat ringetjes bosui en gefrituurde uitjes. Heerlijk met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze.