Bloemkool Bom

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

  • Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

    Bloemkool Bom

Toen ik dit recept zag wist ik meteen wat ik nog met mijn halve bloemkool, die ik nog had liggen, wilde gaan maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een klein bloemkooltje gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- halve bloemkool of een kleintje
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder
- 100 gram ontbijtspek om de bloemkool mee te omhullen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de bloemkool 7 minuutjes in water en laat hem goed uitlekken.
- Kruid het gehakt, voeg ei en paneermeel roe en kneed het goed door elkaar totdat je een stevig mengsel krijgt wat goed blijft plakken.
- Omhul de bloemkool met je gehaktmengsel en duw het goed vast aan de bloemkool.
- Plak dan de plakjes spek rondom op je gehakt mengsel.
- Bak de bom 1 uur in je oven op 180 graden. (Het beste kun je het op een rooster zetten (zie foto) zodat eventuele nattigheid weg kan).

Bron

Koksland/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten