Bloemkool Bom
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
Toen ik dit recept zag wist ik meteen wat ik nog met mijn halve bloemkool, die ik nog had liggen, wilde gaan maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een klein bloemkooltje gebruiken.
Ingrediënten 4 recipe.people
- halve bloemkool of een kleintje- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder
- 100 gram ontbijtspek om de bloemkool mee te omhullen
Bereidingswijze
- Kook de bloemkool 7 minuutjes in water en laat hem goed uitlekken.
- Kruid het gehakt, voeg ei en paneermeel roe en kneed het goed door elkaar totdat je een stevig mengsel krijgt wat goed blijft plakken.
- Omhul de bloemkool met je gehaktmengsel en duw het goed vast aan de bloemkool.
- Plak dan de plakjes spek rondom op je gehakt mengsel.
- Bak de bom 1 uur in je oven op 180 graden. (Het beste kun je het op een rooster zetten (zie foto) zodat eventuele nattigheid weg kan).
Bron
Koksland/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd