Tutup ( Indische pastei)

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

  • Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

    Tutup ( Indische pastei)

Deze ovenschotel klinkt Indisch, maar als je de ingrediënten bekijkt lijkt het gerecht bovenal Hollands. Pastei Tutup of Toetoep is echt zo'n gerecht, dat de Indische Nederlanders eind jaren50 in hun keuken geïntroduceerd hebben. De sambal, soe-oen en de ketjap manis laten zien, dat dit gerecht een Oosters tintje heeft.  De ene kiest voor een flinke lepel sambal voor extra pit en weer een ander strooit wat kaas over de ovenschotel. Maar worteltjes, doperwten en soe-oen gebruikt iedereen. Je kunt dit gerecht vergelijken met Indische macaroni.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people

300 gram geschilde kruimige aardappelen
200 gr rundergehakt ( 100 h.o.h en 100 runder)
100 gram peen geschild in dunne plakjes
80 gram tuinerwtjes ( diepvries)
50 gram soe-oen ( rijstnoedels)
2 teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
½ el sambal oelek( 1 el sambal badjak)
½ prei in halve ringen ( 100 gram)
2 el ketjap manis
nootmuskaat naar smaak
melk
roomboter
2 hardgekookte eieren in plakken
1 ei geklutst
kippenbouillon blokje ( minder zout))
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan ovenschaal, snijplank, mes pannetje

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen met een half kippenbouillonblokje gaar.

Rul het gehakt samen met de gesnipperde sjalot en de knoflook in enkele minuten bruin. Voeg de sambal en de ketjap toe en bak even mee. Voeg vervolgens de prei, wortel en erwtjes toe en bak af en toe omscheppend een minuut of 7 . Kook ondertussen de soe-oen volgens de verpakking gaar. Giet deze af , spoel koud en laat uitlekken. *** ZIE TIP
Voeg deze toe aan de pan met het gehakt. Roer alles goed door , breng op smaak met peper en zout en stort de inhoud van de pan in een ovenschaal. Leg daarop de in plakken gesneden eieren.

Giet de aardappelen af en stamp met roomboter, melk, nootmuskaat en zout en peper naar smaak tot een smeuïge puree. Dek de ovenschaal af met aardappelpuree en werk af met het losgeklopt ei.

Intussen is je oven voorverwarmd op 180 graden en laat je de schotel in 30 minuten garen.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's

Serveertip

TIP Snij de uitgelekte soe-oen in stukjes dat eet prettiger. Lekker met wat chilisaus of ketchup.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten