Pizza Vesuvius
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De titel van dit recept verraadt al, dat dit een pizza met pit is. Uiteraard kun je zelf bepalen hoé pittig je deze pizza wil verorberen. Gewoon meer of minder sambal gebruiken of slechts één rode peper. Ik heb deze keer weer eens gekozen voor kant en klaar pizzadeeg van die bekende tante en met de bijbehorende saus. Normaliter maak ik deze onderstaande pizzasaus. heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezond
Ingrediënten 2 recipe.people
1 rol vers pizzadeeg ( of zelf gemaakt)
pizzasaus ( kant en klaar bij het deeg) ( of zelf gemaakt)***
1 gele paprika zonder zaad en lijst in dunne reepjes
75 gram geraspte oude kaas
1 witte ui gepeld in halve dunne ringen
1 rode ui gepeld in halve dunne ringen
2 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
50 gram salami in reepjes
2 tl sambal 1 oelek en 1 badjak
1 volle tl Italiaanse kruiden
1 klontje ongezouten roomboter
Benodigdheden
pizzaplaat snijplank, mes en panBereidingswijze
Roer de sambal door de pizzasaus en zet opzij. ***
Smelt het klontje roomboter ineen pan en fruit de 2 soorten uien en de rode peper 5 minuten op een zacht vuurtje .
Verdeel het pizzadeeg over een pizzaplaat of over de bakplaat in de oven. Bestrijk de pizza met de sambalsaus.
Verdeel de uien , de reepjes salami en 1/3 van het kaasmengsel over de pizzabodem. Schik er de paprikareepjes tussen. Bestrooi de pizza met de rest van het kaasmengsel en zet de plaat in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden en bak in circa 20 minuten goudbruin af.
Bron
Een aangepast recept uit het boekje : “ Parade van pasta en pizza “