Pasta e ceci

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Pasta e ceci

    Pasta e ceci

    Pasta e ceci

Pasta e ceci is een populair gerecht in Midden- en Zuid-Italië. Het is een arm maar zeer voedzaam gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
150 g kleine pasta (ditalini)
1 zoete ui
3 knoflook teentjes
1 rozemarijn takje
1 chilipeper
400 g tomatenpulp (blik)
400 g kikkererwten (blik)
3 ansjovisfilets
1 liter groentebouillon
8 el broodkruim
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit wat olie in een hoge kookpot. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.
-Stoof de ui glazig in de olie. Doe er de knoflook, de rozemarijn en de ansjovisfilets bij en bak alles 4 minuten. Voeg de chilipeper toe. Doe de tomatenpulp in de kookpot en roer goed om.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze grondig. Doe de kikkererwten en de pasta in de pot en overgiet met de bouillon.
-Kook tot de pasta gaar is.
-Een deel van de kikkererwten lost op in de soep, wat voor een mooie binding zorgt. Kruid met peper en zout.
- Bak het broodkruim goudbruin in een pan met olijfolie tot pangrattato. Werk de pasta af met de pangrattato en serveer.

Bron

libelle

Serveertip

Gedroogde kikkererwten laat je zo'n 24 uur weken voor je ze gebruikt. Ben je dit toch vergeten en heb je geen blik in huis? Dan kun je het met volgende beproefde methode toch sneller laten gaan. Breng de kikkererwten aan de kook in ruim water, zet het vuur uit en laat ze 1 à 2 uur staan. Giet ze af. Dan kun je ze gebruiken alsof ze 24 uur hebben geweekt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten