Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

    Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

    Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

=18pxEenpansgerechten zijn niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk: je hebt maar één pan nodig, dus dat bespaart je alvast heel wat afwaswerk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g zalmfilet
1 teentje knoflook ( geperst)
20 kerstomaten
250 g spinazie (gespoeld)
½ bosje basilicum
300 g gegrilde paprika's (bokaal)
350 ml sojaroom
1/2 tl paprikapoeder
cayennepepersnuifje
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Mix de gegrilde paprika glad met de room. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-Meng de tijm met de oregano, de cayennepeper en een snuifje zout. Kruid hiermee de zalmfilets. Bak ze in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Schep de filets uit de pan.
-Roerbak de knoflook 1 minuut in de pan. Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog 5 minuten verder. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken. Giet er het paprika-roommengsel bij en breng op een zacht vuur aan de kook.
-Leg de zalmfilets weer in de saus en laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met het basilicum.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten