Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
=18pxEenpansgerechten zijn niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk: je hebt maar één pan nodig, dus dat bespaart je alvast heel wat afwaswerk.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g zalmfilet1 teentje knoflook ( geperst)
20 kerstomaten
250 g spinazie (gespoeld)
½ bosje basilicum
300 g gegrilde paprika's (bokaal)
350 ml sojaroom
1/2 tl paprikapoeder
cayennepepersnuifje
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
-Mix de gegrilde paprika glad met de room. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-Meng de tijm met de oregano, de cayennepeper en een snuifje zout. Kruid hiermee de zalmfilets. Bak ze in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Schep de filets uit de pan.
-Roerbak de knoflook 1 minuut in de pan. Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog 5 minuten verder. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken. Giet er het paprika-roommengsel bij en breng op een zacht vuur aan de kook.
-Leg de zalmfilets weer in de saus en laat 1 minuut doorwarmen. Werk af met het basilicum.
Bron
libelle