Ayam Garuda - Vuurvogel

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Ik had vandaag een aantal verschillende pepers voor de zaadjes opengesneden om dat ik weer peperplanten ga telen. Toen dacht ik laat ik eens hele hete kip maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram kippendijen
1,5 rode ui
3 teentjes knoflook
stukje verse gember, ongeveer 3cm
stukje verse kurkuma
5 djoerut poerut blaadjes
2 hele steranijs
1 flinke madame jeanette
4 rawits
1 Jalapeno
1 rode peper
een stukje trassi
eetlepel geconcentreerd tamarinde sap
eetlepel ketjap manis
1,5 blokje kippenbouillon
een stukje courgette
150 gram gebroken sperzieboontjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, spatel

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten, de kip als laatst

Wok eerst op hoog vuur de kip
Als het een beetje bruin is leg je de kip apart

De temperatuur mag omlaag naar medium heet
Bak een stukje trassie in de nog hete olie
Fruit nu de uitjes

Voeg de gesneden pepers en knoflook toe
Bak dit een aantal minuten aan.

Voeg de rest toe en een half glas water en laat dit een kwartiertje tot een half uur pruttelen

zet de rijst op.

Serveertip

Lekker met witte rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

JeroenKleuters avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten