Ayam Garuda - Vuurvogel
- Indisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ik had vandaag een aantal verschillende pepers voor de zaadjes opengesneden om dat ik weer peperplanten ga telen. Toen dacht ik laat ik eens hele hete kip maken.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram kippendijen1,5 rode ui
3 teentjes knoflook
stukje verse gember, ongeveer 3cm
stukje verse kurkuma
5 djoerut poerut blaadjes
2 hele steranijs
1 flinke madame jeanette
4 rawits
1 Jalapeno
1 rode peper
een stukje trassi
eetlepel geconcentreerd tamarinde sap
eetlepel ketjap manis
1,5 blokje kippenbouillon
een stukje courgette
150 gram gebroken sperzieboontjes
Benodigdheden
Wok, spatelBereidingswijze
Snijd alle ingrediënten, de kip als laatst
Wok eerst op hoog vuur de kip
Als het een beetje bruin is leg je de kip apart
De temperatuur mag omlaag naar medium heet
Bak een stukje trassie in de nog hete olie
Fruit nu de uitjes
Voeg de gesneden pepers en knoflook toe
Bak dit een aantal minuten aan.
Voeg de rest toe en een half glas water en laat dit een kwartiertje tot een half uur pruttelen
zet de rijst op.
Serveertip
Lekker met witte rijst