Beef Teriyaki
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit heerlijke Aziatische gerecht is supersimpel en heel smaakvol. Zoals alle gerechten uit de oosterse keuken eigenlijk. Ik maakte dit vroeger, toen ik nog alleen woonde, heel regelmatig. Tegenwoordig is biefstuk nogal duur en eet ik niet meer zoveel rood vlees dus nu staat het wat minder vaak bij ons op het menu. Extra genieten dus!
Ingrediënten 2 recipe.people
• 2 biefstukken• 150 gram pandanrijst
• 1 winterpeen
• 3 bosui
• 250 gram champignons
• 4 el. teriyaki marinadesaus
• 0,5 el. honing
• 2 cm. verse gember
• 1 teen knoflook
• Sesamzaadjes
• 1 el. sesamolie
Benodigdheden
raspBereidingswijze
Snij de biefstuk in plakjes en marineer zo ver mogelijk van tevoren in de marinadesaus met geraspte gember, kleingesneden knoflook, honing, wat peper en een scheut plantaardige olie.
Kook de rijst volgens verpakking. Snij de wortel in plakjes, de bosui in ringen (hou wat groene ringen over voor garnering) en de champignons grof. Bak dit in een scheut (rijst) olie met wat peper. Als het bijna gaar is bak je de biefstuk kort aan, voeg nog wat van de marinade toe aan de groenten. Serveer het gerecht met sesamzaadjes en de groene bosuiringetjes.
Serveertip
Je kunt ook gebakken uitjes, seroendeng of atjar bij dit gerecht serveren.