Kipkerrie uiensoep
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
Even snel soep maken met wat ik in huis had. Ik vond op Internet een recept en omdat ik het maar half had gelezen werd het resultaat iets anders dan wat de bedoeling was. Ik was namelijk "vergeten" om de gebakken stukjes kip uit de pan te halen en dus was het geen optie meer om de soep te pureren. Niks mis mee hoor en de smaak was toch echt wel heerlijk.
Mocht je nu WEL liever een gepureerde soep hebben vergeet dan NIET om de gebakken kipstukjes uit de pan te halen en na het pureren er weer terug in te doen.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 400 gram kipfilets (in kleine blokjes)- 500 gram uien (ringen)
- 400 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 bosje lente ui (fijngesneden)
- 1 el kerriepoeder
- olijfolie
- pezo
Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin en gaar in 6-8 minuten.
- Voeg nog wat olijfolie bij het bakvet en bak hierin de uien met kerrie 2-3 minuten.
- Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15-20 minuten.
- Schep de soep in de borden en bestrooi met ringetjes lente ui.
Bron
Boodschappen; in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.