Yaki Tomorokoshi
- Japans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Dol op mais er gaat geen BBQ voorbij of het ligt er wel op, net als op vakantie waar ik zon olie ton zie staan met een een rekje er op en maiskolven, het voordeel van street food is dat het en super eenvoudig is en gewoon lekker.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 maiskolven ( niet voor gekookt die zijn ronduit smerig )ruim boter
2 1/2e el. soya
1 ruime el. mirin
Benodigdheden
kookpankoekenpan of grilpan
siliconen lakkwast
kommetje
Bereidingswijze
breng ruim water aan de kook zonder zout en kook de mais 3 minuten , giet af en laat afkoelen.
mix de soja met de mirin in een kom,
smelt de boter in je pan en voeg de mais toe dan de saus , besmeer regelmatig met de saus en draai de mais regelmatig . serveer direct.
Bron
japanse tourisme buro
Serveertip
extra marineren: maak in de rauwe kolf een paar sneetjes , kook weer 3 minuten laat afkoelen dep droog en stop in een ziplock zak samen met de saus , masseer af en toe en laat een nachtje in de koelkast , dan afgrillen, alvast een tip voor de zomer :)