Yaki Tomorokoshi

  • Japans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Yaki Tomorokoshi

    Yaki Tomorokoshi

    Yaki Tomorokoshi

Dol op mais er gaat geen BBQ voorbij of  het ligt er wel op, net als op vakantie waar ik zon olie ton zie staan met een een rekje er op en maiskolven, het voordeel van street food is dat het en super eenvoudig is en gewoon lekker. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 maiskolven ( niet voor gekookt die zijn ronduit smerig )
ruim boter
2 1/2e el. soya
1 ruime el. mirin
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
koekenpan of grilpan
siliconen lakkwast
kommetje

Bereidingswijze

breng ruim water aan de kook zonder zout en kook de mais 3 minuten , giet af en laat afkoelen.
mix de soja met de mirin in een kom,
smelt de boter in je pan en voeg de mais toe dan de saus , besmeer regelmatig met de saus en draai de mais regelmatig . serveer direct.

Bron

japanse tourisme buro

Serveertip

extra marineren: maak in de rauwe kolf een paar sneetjes , kook weer 3 minuten laat afkoelen dep droog en stop in een ziplock zak samen met de saus , masseer af en toe en laat een nachtje in de koelkast , dan afgrillen, alvast een tip voor de zomer :)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten