Aletria
- Portugees, Nagerecht
- 20-30 min.
Geen kersttafel in Portugal is compleet zonder aletria. Dit traditionele dessert heeft niet voor niets een speciaal plekje in de harten van veel locals. In wezen is het een kruising tussen pasta en zoete pudding.
Bereidingswijze
-Kook de pasta 5 minuten in kokend water.
-Breng in een aparte pan de melk aan de kook met de citroenschil, suiker en kaneelstokjes.
-Voeg de gekookte noedels toe en breng aan de kook, zet dan het vuur lager, maar blijf roeren.
-Voeg de boter toe en neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen terwijl je blijft roeren.
-Voeg dan de eidooiers toe en blijf goed roeren om geen 'omeletten' te maken
-Eenmaal grondig gemengd, giet je alles op een schaal en verwijder je de kaneelstokjes en citroenschil.
- Laat afkoelen en versier met gemalen kaneel (creativiteit wordt aangemoedigd).
Bron
pinterest - the taste of Porto -