Aletria

  • Portugees, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Aletria

    Aletria

    Aletria

Geen kersttafel in Portugal is compleet zonder aletria. Dit traditionele dessert heeft niet voor niets een speciaal plekje in de harten van veel locals. In wezen is het een kruising tussen pasta en zoete pudding.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 gram engelenhaarpasta
32 cl melk
100 g suiker
3,5 eetlepels boter
3 losgeklopte eidooiers
1 hele citroenschil
kaneel (2 stokjes + poeder)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta 5 minuten in kokend water.
-Breng in een aparte pan de melk aan de kook met de citroenschil, suiker en kaneelstokjes.
-Voeg de gekookte noedels toe en breng aan de kook, zet dan het vuur lager, maar blijf roeren.
-Voeg de boter toe en neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen terwijl je blijft roeren.
-Voeg dan de eidooiers toe en blijf goed roeren om geen 'omeletten' te maken
-Eenmaal grondig gemengd, giet je alles op een schaal en verwijder je de kaneelstokjes en citroenschil.
- Laat afkoelen en versier met gemalen kaneel (creativiteit wordt aangemoedigd).

Bron

pinterest - the taste of Porto -

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten