Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

  • Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

  • Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

  • Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

  • Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

    Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek

Een dergelijk gerecht kwam ik op internet tegen. Ik heb er een beetje een eigen draai aan gegeven . Gemakkelijk te maken, snel klaar met gangbare ingrediënten en heel smaakvol. Bij dit gerecht hoort tarly, maar daar kan ik mijn man niet blij mee maken. Gebakken aardappelschijfjes met een klodder Belgische mayonaise smaakt er zeker zo lekker bij. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram verse sperzieboontjes
150 gram kerstomaatjes
2 stuks kabeljauwhaas van 125 -150 gram
6 plakjes gerookt ontbijtspek
1 teen knoflook gepeld en gesnipperd
½ rode ui gesnipperd
2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze


Maak de boontjes schoon , halveer ze en blancheer ze 4 – 5 minuten. Meng de boontjes met knoflook , rode ui en de helft van de olie en breng met peper en zout op smaak. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de ovenschaal. Schik er de boontjes met knoflook en ui omheen. Leg er de tomaatjes tussen. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de plakjes spek over de ovenschotel.
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat circa 8 minuten garen. Verwijder na 8 minuten de folie en laat nog garen totdat het spek knapperig ziet.

Bron

Albert Heijn eigen tekst, foto's en aanpassing

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten