Thaise Varkensstoofpot met bamboescheutjes uit de oven.
- Thais, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Deze maaltijd is bij uitstek geschikt als je gasten krijgt , of voor een zondag. Als alles in de braadschotel zit en dat is binnen 10 minuten gebeurd, hoef je er een uur niet meer naar om te kijken. Alleen even wat rijst of mie koken en wat groente klaarmaken. Deze schotel heeft maar weinig ingrediënten en is verrukkelijk van smaak. De schaal van aardewerk ( R ömertopf) moet wel even 20 minuten in koud water staan. Uiteraard kun je dit gerecht ook op het fornuis in een stoofpan klaarmaken.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram hamlappen in dobbelstenen2 blikjes bamboescheuten à 300 gram uitgelekt
peper en zout naar smaak
6 teentjes knoflook ragfijn gesnipperd
½ tl gemalen koriander
25 gram ongezouten roomboter
1el olie naar keuze
3 dl kippenbouillon van een blok( minder zout)
1 el suiker
Benodigdheden
Römertopf of stoofpan, snijplank, mes, panBereidingswijze
Laat de boter met de olie in een pan goed heet worden en bak de blokjes varkensvlees, bestrooid met peper en zout in enkele minuten bruin.
Meng de gesnipperde knoflook met de koriander.
Leg het vlees in de onderschaal . Bestrooi het vlees met het knoflook mengsel. Verdeel er de uitgelekte bamboescheuten over en schenk er zoveel bouillon bij, dat het vlees bijna onder staat. Strooi er de lepel suiker over. Leg het deksel op de schaal en zet deze in het midden van een koude oven. Stel de temperatuur in op 200-220 graden en stoof het gerecht in circa 1 uur mals en gaar.
Lekker met rijst en een groente naar keuze.
Bron
Boekje : " Alles uit de Römertopf "
Serveertip
Lekker met rijst of mie en een groente naar keuze.