Vitellorolletje met tonijncrème
- Italiaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Deze vitellorolletjes zijn zo gemaakt. In de ochtend maal je even de tonijncrème om koel weg te zetten in de koelkast. Voor het klaarmaken van de rolletjes heb je in de avond slechts even werk. Ik had erg kleine plakjes en heb er steeds 2 overlappend op elkaar gelegd. Ik maakte er 4 met fricandeau en 4 met casselerib.
In een grotere hoeveelheid is de crème heerlijk op een broodje voor de lunch. Crème, wat sla naar keuze , flinke plak fricandeau en weer crème .
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blikje tonijn op waterbasis uitgelekt2 el mayonaise
1 el droge witte wijn
1 ansjovisfilet
2 tl kappertjes uitgelekt
10 plakjes fricandeau( vleeswaren)
enkel plukjes rucola of sla naar keuze
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Pureer met de staafmixer de tonijn, mayonaise, wijn, ansjovisfilet en de kappertjes tot een mooie crème en breng op smaak met peper en zout.
Zet tot serveren in de koelkast.
Verdeel op een plakje fricandeau wat plukjes rucola en schep er een lepeltje tonijncrème op. Rol dit samen op. Maak zo 8 rolletjes en schik ze op een schaal of bord. Maal er wat peper over garneer met wat kappertjes en serveer.
Bron
Amuses en minihapjes . Eigen tekst en foto's