Krokante Havermoutkoekjes
- Nederlands, Tussengerecht
- 60-120 min.
Deeg moet ruim een uur in de koelkast rusten.
Met kleinzoon aan de slag om de portie meegekregen huiswerk te verorberen. Juf ziek en geen vervanger te krijgen. Nadien koekjes bakken. Hoe leuk is het om samen in de keuken te staan. Alles afwegend , in de kom doen en het kneden aan oma over te laten :) En ze zijn me toch lekker.....
Ingrediënten 10 recipe.people
175 gr havermout
175 gr bloem
175 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
½ ei
½ tl zout
½ tl baking soda
Benodigdheden
kom, weegschaal, bakplaat, keuken machine of hakmolenBereidingswijze
Doe de havermout in een foodprocessor of hakmolentje (van een staafmixer) en pulseer dit enkele keren. Het hoeft niet helemaal fijn te worden, er mogen nog vlokken havermout te zien zijn. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang, zodra er een bal van het deeg gevormd kan worden is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg balletjes ter grote van een druif en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de koekjes met een vork in twee richtingen plat. Bak de koekjes in 13-18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bron
Rutger bakt