Traditionele Canadese erwtensoep uit Quebec

  • Canadees, Soep
  • > 120 min.
  • Traditionele Canadese erwtensoep uit Quebec

    Traditionele Canadese erwtensoep uit Quebec

    Traditionele Canadese erwtensoep uit Quebec

Deze soep is zo fundamenteel voor de Frans-Canadese identiteit dat een van de bijnamen voor Quebeckers "erwtensoepers" is.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
2 el boter
1 ui, in blokjes
1 grote wortel, geschild en in plakjes
2,4 liter water
500 g gedroogde gele spliterwten
1 gerookt hammetje circa 500 g
2 laurierblaadjes
1 tl gedroogde tijm
1 tl bonenkruid
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-In een zeer grote pan met zware bodem op middelhoog vuur de uien en wortels 5-7 minuten in boter fruiten, of tot de uien zacht en doorschijnend zijn.
-Roer het water, spliterwten, hammetje, laurierblaadjes, tijm en bonenkruid erdoor. Breng de soep aan de kook op hoog vuur, zet dan het vuur laag en laat het, afgedekt, ongeveer 2 ½ tot 3 uur sudderen, of tot de erwten zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen tot een puree.
-Verwijder het hammetjet. Trek het vlees weg van het bot en versnipper of hak het in kleine blokjes. Leg de ham opzij en gooi het bot weg. Verwijder de laurierblaadjes en gooi deze ook weg.
-Proef de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Gebruik voor een zeer gladde soep een staafmixer om volledig te pureren, of laat het zoals het is voor een grovere textuur.
-Roer de gehakte ham terug door de soep en serveer direct.

Bron

pinterest - chef = Isabelle Boucher

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten