Vietnamese Zalm Loempia's
- Vietnamees, Borrelhapje
- 20-30 min.
Klaar in 30 minuten! Loempia's zijn super makkelijk te serveren. Lekkere borrelhap . serveer met Cham-dipsaus.
Ingrediënten 4 recipe.people
Zalmfilet met velZwarte peper
Zout
1 el vers citroensap
Gehakte knoflook
2 el oestersaus
1 tl sesamolie
verder :
Sla
Verse muntblaadjes
Vermicelli (kook volgens de aanwijzingen op de verpakking)
Groene uien, gesneden in stukjes van 5 cm
Ingemaakte wortelen & daikon
Komkommer, in de lengte in speren gesneden
Champ dippingsaus : kant-en-klaar of zelf bereiden (zie smul)
Benodigdheden
Rijstpapier (Merk: Three Ladies)Bereidingswijze
Meng in een kleine kom de marinade:
-oestersaus, sesamolie, peperkorrels, zout, gehakte knoflook, vers citroensap. U kunt de ingrediëntenhoeveelheden naar uw smaak en hoeveelheid zalm inschatten .
-Kruid de zalm aan beide kanten met de marinade. Leg de zalm in een ovenschaal.
-Bak gedurende 20 minuten op 220°C.
- Bereid alle ingrediënten voor de loempia voor. Deze zijn optioneel en je kunt je eigen persoonlijke loempiaspread maken.
- Rol zalm met rijstpapier, vermicelli en hierboven genoemde groenten.
Bron
Cham Dipping Sauce