heksen broodje champignons

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • heksen broodje champignons

    Heksen broodje champignons

    Heksen broodje champignons

Toast champignons heerlijk jaren 70 bistro gerecht , ik dacht kan dat nou is niet wat anders.
beetje pielen en het kwam weer helemaal goed.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 grote zachte witte punten of bollen
halve rode ui gesnipperd
400 gram paddenstoelen gemengd das het lekkerste , alles kan .
1 tl. knof pasta
50 gram spekjes
4 el.heksenkaas
1 tl gerookt paprika poeder.
paar druppels tabasco en worchestersaus
50 gram gruyere geraspt
bosuitje voor garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gril
schuimspaan
spatel
kommen
lepel
diepe koekenpan

Bereidingswijze

Begin met de puntjes/bollen , snijdt ze doormidden , druk nu met je duimen vanuit het midden een gleuf er in zodat aan de buitenrand een soort van " dijkje " onstaat, hoeft niet heel diep . genoeg om er een flinke lading vulling in te gooien. gril kort voor 1 minuut , haal uit koel af
verwarm je pan op laag vuur , maak je paddenstoel schoon met een borstel of keukenpapier ( nooit wassen! ) snijdt zo groot of klein als je wil en laat met voorzichtig roeren al het vocht er uit lopen, giet het vocht af , zet voor hoog en bak 2 minutjes , schep uit in een kom en maak je pan even schoon.
zet de pan weer op laag vuur en voeg de spekjes toe , die gaan hun vet verliezen , geen olie of boter nodig dus, zet op middel heet en voeg knof, ui , tabasco /worcester en cajene toe roerbak even goed door elkaar, zet het vuur weer laag en voeg de heksenkaas toe mix goed ,dan de paddenstoelen en laat zeker 5 minuten pruttelen.
vul nu de broodjes en bestooi met gruyere , gril tot dat de kaas smelt maar niet op de hoogste stand ,

Serveertip

Je zult redelijk wat over houden en dat is precies de bedoeling , laat goed afkoelen en het is 2 a 3 dagen houdbaar ,
schuif dus gewoon nogmaals een snee witbrood met het prutje in de oven en geniet voor een 2e keer , of seveer met rijst of in een ragout bakje of als saus bij een varkens haas , dan moet je het wel iets verdunnen met iets van bouillon , ik kom daar nooit aan toe , ik pak een lepel en eet de pan leeg zonder brood

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Doorsturen

Home Recepten