troasties

  • Europees, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • troasties

    Troasties

    Troasties

Een Troastie bestaat natuurlijk niet dat heb ik zelf  verzonnen ,  een kruising tussen het engelse toasty, troost en tostie  , een troastie is comfort good , heerlijk na een koude wandeling in het bos , na een avond stappen of dat je gewoon even nergens zin in hebt , troost voer bij ldvd en bij een goede serie op de buis . het verschil is jij doet er op waar je zin in hebt , 
natuurlijk 100.000 mogelijk heden en ik geef er 2 , de komende dagen volgen er meer.
LET OP! dit zijn pan troasties , geen tosti ijzer etc , dus zorg voor voldoende boter en een grote koekenpan

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
Troastie blue cheese:
1 pot van 400 ml. bechamelsaus
100 gram gormas/magor
4 sneden goed donker brood met veel smaak. zonder korst
4 plakken ham gekookt van je beste slager ( support your locals )
100 gram geraspte belegen kaas

troastie camembert:
4 sneden donker zuurdezem zonder korst
2 el perenstroop
4 plakken dun gesneden gerookte ham
1 goede camembert in dunne plakken
1 el. gehakte walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Standaard je kent het wel mes plank lepel etc.

Bereidingswijze

Troastie blue cheese "
laat de kaas zacht worden maar gormas is meestal al vrij zacht , verwarm de bechamel saus en voeg de kaas toe, roer goed door tot dat alles 1 mooi geheel is geworden.
laat afkoelen tot iets van dik maar nog steeds vloeibare massa.
leg je boterhammen klaar en besmeer op 2 een flinke laag saus , laat het even intrekken in het brood.
vervolgens de ham er op 2 plakjes per snee, dan wat geraspte kaas .
2e snee brood er boven op , buiten kant besmeren met wat boter en en in bv, een gril pan bruin bakken , het mengsel gaat lopen dat moet, schep het uit en voor serveren over de troastie.

troastie camembert :
laat de camembert op kamer temp komen , ga wel voor kwaliteit liefst rauwe melk, ( niet als je zwanger bent of voor ouderen , ik zeg het er maar even bij )
snijdt in dunne plakken ,
besmeer de sneden met perenstroop , beleg met de ham 2 plakjes per snee, dan zoveel camembert als je wil .
op elkaar en de buitenkant insmeren met boter en de pan weer in tot goudbruin en de kaas begint te lopen , het vuur dus ook niet hoog .

Serveertip

De troastie voor mijn oma zou boerenkool met worst zijn , maar goed iedereen heeft zijn troost/comfort food , das een reep chocola ook. ik wordt hier blij van hoop jullie ook.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten