Mexi-Stroni-soep
- Amerikaans, Soep
- 60-120 min.
Als je een fan bent van klassieke minestrone maar van gedurfde Mexicaanse smaken houdt, dan is deze soep iets voor jou! Het is opgepimpt met kruiden, groenten en pasta voor een vullende kom maaltijdsoep die overheerlijk is . Dit recept is goed voor circa 3 liter en in de slow cooker klaar na circa 9 uur ; uiteraard kan je dit gerecht ook in een soeppan maken, als je vlees mals is voeg je de groenten toe en laat nog 45 minuten pruttelen
Ingrediënten 6 recipe.people
750 g runderstoofvlees (stukjes van 2,5 cm )300 g geraspte wortelen
100 g gehakte ui
1 jalapenopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, optioneel
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
3/4 theelepel gekruid zout
1/2 theelepel Italiaanse kruiden
2 blikjes tomatenblokjes en groene chilipepers, niet uitgelekt
45 cl pittig heet V8-sap
820 g runderbouillon met verlaagd natriumgehalte
1 middelgrote courgette, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
400 g fijngesneden kool
2 selderijribben, dun gesneden
1 blik bruine bonen, gespoeld en uitgelekt
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
200 g kleine pastaschelpen
wat gehakte verse koriander
Benodigdheden
slow cookerBereidingswijze
-Plaats de eerste 11 ingrediënten in een slowcooker. Kook, afgedekt, op laag tot het vlees zacht is, 7-9 uur.
- roer de courgette, kool, selderij, bonen en pasta erdoor. Kook, afgedekt, op hoog tot groenten en pasta gaar zijn, 30-45 minuten, af en toe roeren. Roer de koriander erdoor.
Keukentips testen
De V8 en in blokjes gesneden tomaten met groene pepers zorgen voor een lekkere pittigheid. Als je het nog pittiger wilt, ga je gang en voeg de optionele jalapeno toe.
Elleboogmacaroni kan worden gebruikt in plaats van pasta met kleine schelpen.
Bron
Serveertip
-De V8 en in blokjes gesneden tomaten met groene pepers zorgen voor een lekkere pittigheid. Als je het nog pittiger wilt, ga je gang en voeg de optionele jalapeno toe.
-Elleboogmacaroni kan worden gebruikt in plaats van pasta met kleine schelpen.