Orzo met spinazie en pompoen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker romig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

orzo 275 g
pompoenblokjes 400 g
crème fraîche 200 g
parmezaanvlokken 80 g
spinazie 400 g
gedroogde oregano 2 tl
ui 1
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
zeezout en zwarte peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water aan de kook en bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook glazig.

Stap 4

Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de spinazie per handvol toe en laat die slinken.

Stap 5

Voeg ten slotte de orzo toe aan het groentemengsel. Roer de crème fraîche en parmezaanvlokken door het geheel, en laat alles een aantal minuten doorwarmen.

Stap 6

Serveer het orzogerecht met gedroogde oregano.

Bron

Picnic

Serveertip

Extra lekker met uitgebakken (vegan) spekjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bikert avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten