Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland

  • Iers, Soep
  • 20-30 min.
  • Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland

    Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland

    Pikante rode linzen en wortelsoep uit Ierland

Een pittige, verwarmende soep voor koude winterdagen. De rode linzen voegen veel eiwitten toe aan deze heerlijke soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 theelepels komijnzaad
¼ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel gemalen gember
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui in blokjes
180 g gespleten rode linzen
3 grote wortelen geschild en geraspt
1,4 L groentebouillon
¼ theelepel zout om op smaak te brengen
¼ theelepel peper om op smaak te brengen
60 g yoghurt om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een grote pan of braadpan en voeg de kruiden toe. Bak de specerijen onder voortdurend roeren 1 minuut droog. Bewaar de helft van de zaden voor de garnering van de soep.
- Voeg de olie toe aan de pan en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in de pan gedurende twee minuten.
- Voeg de geraspte wortel en linzen toe, roer om ze met olie te bedekken.
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Als de soep klaar is, zijn de linzen gezwollen en zacht geworden.
- Zet het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of doe in delen in een blender om te pureren.
- Breng op smaak.
- Serveer warm en garneer met een klodder yoghurt en een klein beetje geroosterde kruiden.

Bron

Irish American Mom

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten