Thaise zoete aardappel en wortel soep

  • Thais, Soep
  • 30-60 min.
  • Thaise zoete aardappel en wortel soep

    Thaise zoete aardappel en wortel soep

    Thaise zoete aardappel en wortel soep

Een Thais geïnspireerde soep die ongelooflijk licht, gezond, stevig en lekker is! Het is zo gemakkelijk te maken met worteltjes, zoete aardappelen, lichte kokosmelk en limoensap. Het zit boordevol SMAAK!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 eetlepels ongezouten boter
4 teentjes knoflook, geperst
1 zoete ui, gesnipperd
3 cm gember, geschild en in plakjes
2 eetlepels rode currypasta, of meer naar smaak
500 g babywortelen
2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
75 cl kippenbouillon
1 blik kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
⅓ kopje verse korianderblaadjes
¼ kopje verpakte verse basilicumblaadjes
2 eetlepels vers geperst limoensap
2 eetlepels gemalen pinda's
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
-Voeg knoflook en ui toe en bak, af en toe roerend, tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de gember en currypasta erdoor tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Roer de wortels, zoete aardappelen, bouillon en kokosmelk erdoor; breng op smaak met peper en zout.
-Aan de kook brengen; dek af, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortels en zoete aardappelen gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.
-Haal van het vuur. Roer koriander, basilicum en limoensap erdoor; breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot de gewenste consistentie is bereikt.
Serveer onmiddellijk, gegarneerd met wat pinda nootjes

Bron

pinterest - chef = Chungah

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten