Broodje rookworst met honingmosterdsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Snel gemaakt dit broodje rookworst met honingmosterdsaus. Om je vingers bij af te likken. Lettelijk ! Dit broodje kun je natuurlijk beschaafd met het gereedschap eten dat bij eten gebruikelijk is . Toch smaakt zo'n " knoeibroodje " in onze ogen met de handen nóg lekkerder. Keukenrol of servetten bij de hand so what !
Voor wat extra groente heb ik een " No Waste " groentesoep van allerlei groenteresten uit de koelkast gemaakt.
Ingrediënten 2 recipe.people
magere rookworst 200 gram2 zoetzure augurken in dunne plakjes
20 gram botersla( veldsla)
60 gram yoghurt ( Griekse 2 % vet)
5 gram honing ( ahornsiroop)
10 gram mosterd ( Limburgse)
1 ui in dunne ringen
klein scheutje olie.
2 broodjes naar keuze ( meergranen pistolet) ( afbak)
Benodigdheden
pan, anti aan bakpan, snijplank, mes en komBereidingswijze
Verwarm de rookworst volgens de beschrijving op de verpakking. Bak ondertussen ook de broodjes af.
Roer de yoghurt met de mosterd en de honing tot een saus. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe en een theelepeltje augurkennat. Proef. Ik heb meer mosterd toegevoegd.
Verwarm de olie in een pan en bak de uienringen in enkele minuten goudbruin. Halveer de rookworst of snij deze in schuine plakjes. Hou warm in de pan bij de uien.
Snij de broodjes , maar niet helemaal door. Besmeer de boven en onderkant met de saus. Beleg met sla, ui, augurk en de rookworst. Nog een flinke klodder saus erop om af te werken en smullen maar.
Bron
Project Gezond Eigen tekst en foto's en kleine aanpassingen