Gekookte Sichuan vis

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gekookte Sichuan vis

    Gekookte Sichuan vis

    Gekookte Sichuan vis

Als u bekend bent met de Sichuan-keuken of gerechten in Sichuan-stijl, geloof ik dat de meesten van u hebben gehoord over de gekookte Sichuan-keuken of in het Chinees noemen we "æ°´ç…®, shuizhu" Dit gerecht zit boordevol smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
500 g visfilet
200 g taugé
Marinade :
1 theelepel. zout
1 eetl. kookwijn (wit)
1 eetl. eiwit
1 eetl. oestersaus
½ theelepel. gemalen witte peper
2 theel. maïszetmeel
Soep Basis :
2 eetl. bakolie
2 eetl. doubanjiang
5 teentjes knoflook
2 groene uien
2,5 cm gemberwortel
de helft van de gefrituurde Sichuan-peper
1 theelepel. dou-chi , optioneel
de helft van de pepers gebakken
snufje zout
1 liter water
Topping :
gebakken chilipepers en Sichuan-peperkorrels
1 eetl. Gesneden knoflook
1 eetl. gehakte groene ui
2 eetl. hete olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-snij de filet in dunne plakjes en marineer vervolgens in de marinadesaus. Zet 30 minuten of zelfs langer opzij.
-Voeg vervolgens maïzena toe en meng goed voordat u het gerecht maakt.
-Bak de peper en de Sichuan-peper | Verhit 12 tot 20 gedroogde chilipepers op laag vuur gedurende een halve minuut en voeg dan 1 eetlepel Sichuan-peper toe in de wok totdat deze licht aromatisch is. Haal uit de pan, laat afkoelen en hak dan grof.
-Voeg olie toe in de wok en bak de doubanjiang op laag vuur tot de olie rood kleurt.
-Doe dan knoflook, gember en lente-ui erin en bak tot ze aromatisch zijn.
-Voeg vervolgens dou-chi, Sichuan-peperkorrels en geroosterde chilipeper (de helft) toe. Ga door met koken gedurende een halve minuut.
-vul de wok met ongeveer 1 liter water. Laat de bodem 10 minuten sudderen op laag vuur.
-Neem gedurende deze periode een andere pot en blancheer de taugé gedurende 1 minuut en plaats ze vervolgens op de bodem van de serveerschaal om de visplakken te ondersteunen.
-Leg vervolgens de visplakjes erin en kook 3 minuten. Breng de plakjes vis over in de serveerschaal.
-Voeg de soepbasis toe aan de serveerschaal, gebruik een een filter om de doubanjiang-vlokken te verwijderen.
-Voeg de resterende chilipepervlokken, Sichuan-peperkorrels, gehakte knoflook en gehakte lente-ui toe. Giet er ongeveer 2 eetlepels hete olie over. Heet opdienen!

Bron

China Sechuan Food - pinterest -

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten