Yu Xiang Qie Zi (Sichuan Aubergines)

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Yu Xiang Qie Zi (Sichuan Aubergines)

    Yu Xiang Qie Zi (Sichuan Aubergines)

    Yu Xiang Qie Zi (Sichuan Aubergines)

Aubergines op Sichuan wijze is een hartig gerecht met een fantastische balans tussen hete, zoete en zure smaken. Serveren met gestoomde rijst. De magische saus kan gewone gestoomde rijst veranderen in iets buitengewoon lekkers.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 lange aubergines, ongeveer 400 g
50 g varkensgehakt
1 eetl. gehakte ingemaakte paprika's
½ eetl. tuinbonenpasta, (Doubanjiang)
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. gehakte gember
2 groene uien, wit deel en groen deel apart gesneden
2 eetl. plantaardige frituurolie
1 theelepel. zout om in te weken
zetmeel voor coating
saus:
2 theel. lichte soja saus
1 eetl. zwarte azijn
5 eetl. water
1 eetl. zetmeel, maïszetmeel
2 eetl. suiker
¼ theelepel. zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-was de aubergines en snij in lange repen (probeer elke schil te behouden).
-Week vervolgens de auberginereepjes ongeveer 15 minuten in zout water. Laat uitlekken.
-Bedek met zetmeel (optioneel, maar ik raad aan om het te gebruiken, omdat dit de saus helpt hechten aan de aubergines)
- meng alle ingrediënten voor de roerbaksaus. Zet dan opzij.
Bak de aubergines :
-Verhit 2 eetlepels olie in een wok of pan en bak de aubergines in delen lichtbruin.
Maak Yu Xiang-saus :
-Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak het varkensgehakt krokant en bruin.
-Voeg doubanjiang en gehakte peper toe om nog 1 minuut te koken voor rode olie.
-Voeg knoflook, gehakte pepers, het witte deel van de groene ui en gember toe om te roerbakken voor het aroma.
-Roer de saus erdoor. Laat even koken tot de saus ingedikt is.
Stel het gerecht samen :
-Meng goed en zorg ervoor dat de aubergines goed bedekt zijn. Uit de wok, strooi de gehakte groene ui!

Bron

Sichuan recipes - pinterest

Serveertip

Wees zuinig met zout want zowel doubanjiang als sojasaus bevatten zout

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten