Achari kip

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Achari kip

    Achari kip

    Achari kip

Achari Chicken is een gedurfde, pittige Pakistaans/Indiase curry gemaakt met inmaakkruiden en gegarneerd met gevulde groene pepers. De kip wordt gekookt in een tomaten-yoghurtsaus doordrenkt met nigellazaad, fenegriekzaad, bruin mosterdzaad en venkelzaad. Geniet ervan met naan, roti of gestoomde basmatirijst!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ingrediënten:
8 cl olie
500 g kip zonder been, in blokjes van 4 cm gesneden⁣
1 theelepel gembergehakt
1 theelepel gehakte knoflook
1 (100 g) middelgrote ui gemengd
1 theelepel zout⁣
¾ theelepel rode chilipoeder
¾ theelepel kashmiri chilipoeder voor kleur
¼ theelepel kurkumapoeder
2 kleine (180g) tomaten gemengd
8 cl yoghurt vol vet
1 eetlepel citroensap
Achari Masala :
1 theelepel venkelzaad saunf
1 theelepel nigellazaden kalonji
½ theelepel bruine mosterdzaadjes rai dana
½ theelepel fenegriekzaden methi dana
1 theelepel komijnzaad
Gevulde Spaanse pepers :
4 groene pepers
1 eetlepel citroensap⁣
3 theelepel chaat masala
Garnering :
1 eetlepel gemberschijfjes
1-2 eetlepels koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de groene pepers in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Meng 3 theelepels chaat masala en 1 eetlepel citroensap tot een dikke pasta. Vul elke chili met ongeveer een theelepel van dit mengsel en houd apart voor later.
-Verhit olie in een pan en voeg de Achari Masala ingrediënten toe. Rooster 2 minuten tot ze hun aroma vrijgeven.
-Voeg vervolgens de gepureerde ui toe op middelhoog vuur. Bak tot de uien goudbruin worden.
-Voeg de gehakte gember en knoflook toe en roer tot ze niet meer rauw zijn.
-Doe nu de kip op middelhoog vuur samen met zout, kurkumapoeder, rode chilipoeder en kashmiri chilipoeder.
-Meng alles erdoor.
-Giet de gemengde tomaten en yoghurt erbij. Roer goed door en dek de pan af. Laat 8-10 minuten koken op middelhoog vuur.
-Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en bak 2 minuten. Door dit proces komt de olie er bovenop.
Meng er 2 eetlepels water door zodat de jus niet droog wordt. Leg vervolgens de groene pepers met de snijkant naar boven op de kip.
-Sprenkel het citroensap en dek af. Laat 6-8 minuten op laag vuur koken tot de pepers zacht zijn.
-Garneer met gesneden gember en verse koriander.

Bron

pinterest - chef = Qashang

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten