Galinhada

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Galinhada

    Galinhada

    Galinhada

Galinhada is een heerlijk traditioneel Braziliaans gerecht van kip en rijst , gemakkelijk te maken, en een prima eenpansgerecht . 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
VOOR DE MARINADE:

1 ui, gepeld
3 teentjes knoflook, gepeld
wat verse peterselie
1 eetlepel gemalen kurkuma
1 eetlepel appelazijn
12 cl olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak

VOOR DE GALINHADA:

800 g kippendijen zonder vel, zonder botten, in stukjes van 2,5 cm gesneden
1 theelepel olijfolie
2 (ca. 120 g ) calabresa-worstjes, in plakjes (vervanging voor kielbasa of chorizo)
1 ui, gesnipperd
1 grote wortel, fijngesneden
½ kopje witte wijn
60 cl kippenbouillon
200 g witte langkorrelige rijst, afgespoeld
2 laurierblaadjes
2 Roma-tomaten, in stukjes
Zout en versgemalen peper, naar smaak
wat gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

DE MARINADE MAKEN:
- meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa.

DE GALINHADA MAKEN:

-Meng de kip en de marinade in een kom en meng zodat elk stuk goed bedekt is. Dek af met plastic of folie en zet minimaal 2 uur (of een nacht) in de koelkast.
-Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de worst aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Schep vervolgens met een schuimspaan op een bord en zet opzij
-Haal de kip uit de marinade en bewaar de overtollige marinade voor later. Voeg de kip toe aan de pan en bak tot ze aan alle kanten lichtbruin is, ongeveer 10 minuten. Haal uit de pot en zet opzij.
-Voeg indien nodig meer olie toe en fruit de ui en wortel ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te karamelliseren.
-Giet de wijn erbij om de pan te blussen en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.
-Doe de kip en worst terug in de pan en giet de kippenbouillon erbij. Dek af en zet het vuur laag tot medium laag. -Laat 15 minuten sudderen.
-Voeg de rijst, tomaten, laurierblaadjes, gereserveerde marinade en een snufje zout en peper toe. Meng goed.
-Dek af en laat nog 15 minuten koken, of tot de rijst gaar is. Er zal nog wat vloeistof in de pan zitten, dat is normaal.
-Zet het vuur uit en laat de Galinhada afgedekt 10 minuten rusten.
-Roer de verse peterselie erdoor en serveer!

Bron

Olivia Mesquita - pinterest -

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten