Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Lekker en mals en licht pittig gestoofd varkenspoulet. Een gemalen boemboe door het vlees geroerd. Vlees 4 minuten bakken en dan de bouillon erbij. Deksel op de pan en laat maar lekker ruim anderhalf uur op een laag vuurtje pruttelen. Geserveerd met deze onderstaande geroosterde Chinese kool uit de oven en met een kommetje geurige pandan of basmatirijst. We hebben gesmuld. in-de-oven-geroosterde-chinese-kool
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram varkenspoulet op kamertemperatuur1 el mosterd
1 flinke sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
1 el ketjap
1 el sojasaus
1 rode peper zonder zaad en lijst in stukjes
1 blokje runderbouillon op gelost in 300 ml heet water.
Sambal oelek / sambal badjak naar smaak
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes, staafmixerBereidingswijze
Bestrooi de stukjes vlees met peper uit de molen. Maal met de staafmixer een boemboe van de mosterd, sjalot, knoflook , appelazijn, ketjap , rode peper en sojasaus.
Werk de boemboe door het vlees. Verhit 1 el arachide olie of ( zonnebloemolie) in een pan en bak de blokjes vlees op hoog vuur al roerend 4-5 minuten.
Voeg de bouillon toe. Roer alles goed door en stoof het vlees in een uurtje gaar en mals met het deksel op de pan. Proef en voeg eventueel nog sambal badjak of oelek naar smaak toe. Voeg eventueel een maizenapapje toe om de saus wat te binden.