Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

  • Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

    Verduveld, lekker pittig varkenspoulet....

Lekker en mals en licht pittig gestoofd varkenspoulet. Een gemalen boemboe door het vlees geroerd. Vlees 4 minuten bakken en dan de bouillon erbij. Deksel op de pan en laat maar lekker ruim anderhalf uur op een laag vuurtje pruttelen. Geserveerd met deze onderstaande geroosterde Chinese kool uit de oven en  met een kommetje geurige pandan of basmatirijst. We hebben gesmuld. in-de-oven-geroosterde-chinese-kool
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram varkenspoulet op kamertemperatuur
1 el mosterd
1 flinke sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
1 el ketjap
1 el sojasaus
1 rode peper zonder zaad en lijst in stukjes
1 blokje runderbouillon op gelost in 300 ml heet water.
Sambal oelek / sambal badjak naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes, staafmixer

Bereidingswijze

Bestrooi de stukjes vlees met peper uit de molen. Maal met de staafmixer een boemboe van de mosterd, sjalot, knoflook , appelazijn, ketjap , rode peper en sojasaus.



Werk de boemboe door het vlees. Verhit 1 el arachide olie of ( zonnebloemolie) in een pan en bak de blokjes vlees op hoog vuur al roerend 4-5 minuten.



Voeg de bouillon toe. Roer alles goed door en stoof het vlees in een uurtje gaar en mals met het deksel op de pan. Proef en voeg eventueel nog sambal badjak of oelek naar smaak toe. Voeg eventueel een maizenapapje toe om de saus wat te binden.


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Doorsturen

Home Recepten