Kip Scarpariello

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kip Scarpariello

    Kip Scarpariello

    Kip Scarpariello

  • Kip Scarpariello

    Kip Scarpariello

    Kip Scarpariello

Deze pittige Italiaans-Amerikaanse klassieker is een doordeweekse winnaar omdat hij in precies een uur samenkomt en kookt in één ovenvaste koekenpan. Ons recept vraagt om kippendijen met bot en vel en zoete Italiaanse worst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 kippendijen met bot en huid
zout en versgemalen peper
bloem voor alle doeleinden, om te bestuiven
2 eetlepels extra vierge olijfolie
3 zoete Italiaanse worsten (340 g totaal)
2 sjalotten, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
3 teentjes knoflook, gehalveerd en geplet
4 takjes rozemarijn
8 cl warme gepekelde kersen of Peppadew-pepers, gehalveerd, plus 2 eetlepels pekel
50 cl natriumarme kippenbouillon
1 eetlepel vers citroensap

Knapperig brood, voor erbij (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenthermometer

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Breng de kip op smaak met zout en peper; bestuif lichtjes met bloem en schud overtollig af.
-Verhit olie in een braadpan of een grote, ovenvaste koekenpan met rechte zijkanten op middelhoog vuur. Als het glinstert, voeg je de kip toe, met de huid naar beneden, in een enkele laag.
-Bak, één keer omdraaien, tot ze aan beide kanten bruin zijn, in totaal 6 tot 8 minuten. Breng over naar een bord. -Voeg worstjes toe aan de pan en bak, draai een paar keer, tot ze overal bruin maar niet gaar zijn, ongeveer 5 minuten; overbrengen naar bord met kip.
- Zet het vuur laag tot medium; voeg sjalotten en knoflook toe aan de pan en bak, af en toe roerend, tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg rozemarijn en peperpekel toe; kook tot de vloeistof grotendeels is verdampt, een paar seconden. Voeg bouillon en citroensap toe; kook tot gehalveerd, 8 tot 10 minuten.
- Doe de kip en alle opgehoopte sappen terug in de pan, met de huid naar boven, samen met de paprika's. Breng de pan over naar de oven; 15 minuten roosteren. Snijd ondertussen worstjes schuin in drieën; nestelen in de koekenpan.
- Ga door met koken tot een thermometer die in de kip is gestoken (in de buurt van maar niet aanrakende botten) 74°C registreert en de worstjes net gaar zijn, nog ongeveer 5 minuten.

Serveer warm met brood.

Bron

one pot meals- pinterest

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten