In wijn gestoofd rundvlees
- Engels, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Wanneer het vlees wordt gestoofd, wordt het buitengewoon sappig en mals. Voor een lente-draai aan het klassieke recept gebruikten we een droge witte wijn in plaats van de gebruikelijke zwaardere rode wijn.
Ingrediënten 8 recipe.people
1 runderborststuk van 2,5 kgGrof zout en versgemalen peper
6 cl extra vierge olijfolie
6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
5 teentjes knoflook, gepeld
circa 30 g aardappelzetmeel
36 cl droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc
1 liter kippenbouillon
30 g graanmosterd
3 lange reepjes citroenschil, plus 2 eetlepels vers citroensap
6 takjes tijm
750 g baby Yukon Gold-aardappelen, schoongeboend of krieltjes
4 middelgrote wortelen, geschild en in stukken van 7 cm gesneden
1 kleine raap, geschild en in 4 partjes gesneden
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C.
-Kruid het vlees royaal met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een grote stoofpot op middelhoog vuur.
-Schroei borst tot bruin, 4 tot 5 minuten per kant; overbrengen op een bord. Giet het vet uit de pot en gooi het weg.
-Zet het vuur laag tot medium; voeg de resterende 2 eetlepels olie, sjalotten, knoflook en aardappelzetmeel toe en bak al roerend 2 minuten. Roer de wijn erdoor en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pot.
-Voeg bouillon, mosterd, schil en tijm toe; aan de kook brengen. Voeg vlees en eventuele opgehoopte sappen toe. Dek af en breng over naar de oven; kook 2 uur en 15 minuten.
-Vlees omdraaien; groenten toevoegen. Dek af en blijf koken tot alles heel zacht is, ongeveer 45 minuten.
-Breng groenten over op een schaal en vlees op een snijplank; breng op smaak met zout.
-Schep vet uit de vloeistof in de pot. Roer citroensap erdoor; breng op smaak met zout en peper.
-Snijd het borststuk tegen de draad in en serveer, met groenten en saus.
Bron
Martha Stewart - pinterest