Franse uien pasta

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Franse uien pasta

    Franse uien pasta

    Franse uien pasta

Pittige  en romige 'One Pot'  French Onion Pasta met zoete gekarameliseerde uien, champignons en orecchiette pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 cl olijfolie
3 gele uien, dun gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
230 g champignons, in plakjes
1 el verse tijm
12 cl droge witte wijn
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
50 cl runderbouillon (of groentebouillon)
50 cl water
340 g gedroogde orecchiette of andere kort gesneden pasta
1 el sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Verse kruiden en geroosterd paneermeel om te serveren (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie op een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als het glinstert de uien en een flinke snuf zout toe. Bak onder regelmatig roeren tot de uien gekarameliseerd zijn . Ongeveer 25-30 minuten.
-Voeg de knoflook, champignons en tijm toe. Bak 3-4 minuten of tot de champignons zacht beginnen te worden. -Voeg de wijn toe om de pan te blussen en voeg de bloem toe. Kook nog 2-3 minuten, tot het ingedikt is.
-Giet de runderbouillon (of groentebouillon) en water erbij. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
-Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook 8-10 minuten of tot ze al dente zijn. (Houd er rekening mee dat andere pastavormen andere kooktijden hebben).
Zet het vuur uit en roer de sherryazijn erdoor.

Serveer warm.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten