Franse uien pasta
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Pittige en romige 'One Pot' French Onion Pasta met zoete gekarameliseerde uien, champignons en orecchiette pasta.
Ingrediënten 4 recipe.people
6 cl olijfolie3 gele uien, dun gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
230 g champignons, in plakjes
1 el verse tijm
12 cl droge witte wijn
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
50 cl runderbouillon (of groentebouillon)
50 cl water
340 g gedroogde orecchiette of andere kort gesneden pasta
1 el sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Verse kruiden en geroosterd paneermeel om te serveren (optioneel)
Bereidingswijze
-Verhit olie op een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als het glinstert de uien en een flinke snuf zout toe. Bak onder regelmatig roeren tot de uien gekarameliseerd zijn . Ongeveer 25-30 minuten.
-Voeg de knoflook, champignons en tijm toe. Bak 3-4 minuten of tot de champignons zacht beginnen te worden. -Voeg de wijn toe om de pan te blussen en voeg de bloem toe. Kook nog 2-3 minuten, tot het ingedikt is.
-Giet de runderbouillon (of groentebouillon) en water erbij. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
-Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook 8-10 minuten of tot ze al dente zijn. (Houd er rekening mee dat andere pastavormen andere kooktijden hebben).
Zet het vuur uit en roer de sherryazijn erdoor.
Serveer warm.