Eenpot gerecht van worst en paprika
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker en makkelijk éénpansgerecht uit Engeland "Sausage Red Pepper "
Ingrediënten 4 recipe.people
1 el zonnebloemolie8 pittige varkensworstjes
4 plakjes gerookt spek, fijngehakt
1 ui, in plakjes
1 rode paprika, ontpit en in grote stukken gesneden
1 grote wortel, in kleine stukjes gesneden
1 teentje knoflook, geplet
300 ml kippenbouillon
400 g (1 blik gehakte tomaten)
2 el zongedroogde tomatenpuree
2 verse takjes tijm
250 g krielaardappeltjes, met schil, dik in schijfjes gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
Je hebt een grote, diepe braadpan of hapjespan met deksel nodig of een vuurvaste braadpan.Bereidingswijze
- Verhit de olie in de pan op hoog vuur. Voeg de worstjes toe en bak ze aan alle kanten bruin en leg ze opzij. Voeg het spek toe en bak een paar minuten tot het krokant is en zet opzij.
- Voeg de ui, paprika, wortel en knoflook toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Giet de bouillon, tomaten en tomatenpuree erbij en voeg dan de takjes tijm toe. Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en breng op smaak met zout en peper.
- Zet het vuur laag en doe de spekjes en worstjes terug in de pan. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen op de kookplaat. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt en de worstjes en groenten gaar zijn.
Serveer in kommen, met een groene groente.
Bron
BBC - chef = Mary Berry