Pasta Tetrazzini met paddenstoelen, roomsaus, kip, prei en pesto

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Pasta Tetrazzini met paddenstoelen, roomsaus, kip, prei en pesto

    Pasta Tetrazzini met paddenstoelen, roomsaus, kip, prei en pesto

    Pasta Tetrazzini met paddenstoelen, roomsaus, kip, prei en pesto

Dit verrukkelijke pastagerecht is afkomstig uit Amerika en niet zoals veel mensen denken uit Italië.
De pasta bestaat uit malse stukjes kip, paddenstoelen en een lekkere roomsaus. Gegratineerd met Parmezaanse kaas en panko (of broodkruim). 
Ik vond een dergelijk gerecht op internet en heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
20 gr. gedroogde paddenstoelen
350 gram gedroogde spätzle of penne
2 eetlepels olijfolie (paar druppels truffelolie doet wonderen)
400 gram kipfilet-haasjes, in blokjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram champignons, in stukjes (niet te klein)
150 gram oesterzwammen in kleinere stukken
1 kleine prei, gesnipperd
100 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
Paddenstoelenbouillontablet, verkruimeld
2 eetlepels groene pesto
Peper, zout, nootmuskaat
3 eetlepels Panko (paneermeel)
150 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de pasta
hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Giet de pasta af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Week de gedroogde paddenstoelen plm. 10 tot 15 minuten in heet water (ze moeten onderstaan). Giet de gedroogde paddenstoelen af en vang het weekvocht op. Maak de paddenstoelen goed droog. Snij ze in grove stukken.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes snel rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Kruid de kip met peper en zout en zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de paddenstoelen tot het vocht verdwenen is.
Bak de fijngesneden prei en de knoflook even mee.
Blus af met de wijn en laat de wijn even inkoken.
Voeg de slagroom (of kookroom) hieraan toe en laat dit inkoken tot de saus dikker wordt (plm. 8 tot 10 minuten).
Roer de kip, pesto en de verkruimelde paddenstoelenbouillontablet erdoor.
Meng de uitgelekte pasta met de saus.
Schep er de helft van de Parmezaanse kaas door het pastamengsel.
Doe de pasta over in een ovenschaal.
Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de panko en strooi dit over het pastamengsel in de ovenschaal.
Zet de schaal 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 180 graden (hete-lucht) tot de pasta een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten