Dal makhani
- Indisch, Voorgerecht
- 60-120 min.
Dit 'zwarte linzen' recept van Alfred Prasad is doordrenkt met gember, knoflook, gemalen kruiden en tomaten met een heerlijke roomsaus voor een heerlijk effect. Dit is een prachtige zwarte dal uit Punjabi om gezellig bij te zitten op een regenachtige dag, gecombineerd met naanbrood of een geurige kom rijst. Kasoori Methi is beschikbaar om online of in Indiase supermarkten te kopen.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gram zwarte linzen1 eetlepel gemberpasta
1 el knoflookpasta
1 eetlepel plantaardige olie
1 tl chilipoeder
200 g ingeblikte pruimtomaten, gemengd
40 g ongezouten boter
1/2 tl Kasoori methi
4 eetlepels room
2l water
Bereidingswijze
1 Was en week de zwarte linzen in warm water gedurende 1 uur en zeef
2 Doe de linzen in een grote pan met dikke bodem, voeg 2 liter water, plantaardige olie en gember- en knoflookpasta toe. Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 2 uur sudderen of tot de linzen zacht zijn
3 Voeg vervolgens de chilipoeder, gemengde pruimtomaten, ongezouten boter en Kasoori methi toe
4 Laat nog 30-60 minuten sudderen, af en toe roeren. Dit kan maximaal 4 dagen worden gekoeld en in de koelkast worden bewaard
5 Verwarm tot slot de benodigde hoeveelheid dahl opnieuw, voeg de room toe, breng op smaak en serveer warm. Werk af met enkele klontjes boter
Bron
Alfred Prasad - pinterest -