Gegrilde verse tonijn met noedels en paksoi
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Verse tonijn is een edel stukje vlees, of vis moet ik eigenlijk zeggen.Het is in ieder geval de enige vis die wel eens betiteld wordt als biefstuk. En met recht, want gebakken tonijn is heerlijk. Een vlezige structuur en licht van smaak. Tonijn is redelijk aan de prijs , maar áls we tonijn eten, haal ik deze het liefst bij de vishandel. Ik koos voor de rode tonijn. Het recept op de site van Made by Ellen heb ik voor dit gerecht gebruikt en er mijn eigen draai aangegeven.
Bereidingswijze
Snij het witte deel van de paksoi in reepjes. Snij ook het groene deel in reepjes. Kook de noedels volgens de verpakking gaar, spoel ze koud en laat uitlekken.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de witte stukjes van de paksoi toe en wok deze even mee. Voeg de noedels toe en laat deze mee verwarmen. Voeg de groene blaadjes van de paksoi toe toe en laat even slinken en voeg dan de oestersaus en het scheutje water toe. Roer alles goed door .
Verhit ondertussen de grillpan en voeg sesamolie toe. Grill de tonijn 2-3 minuten per kant ( afhankelijk van de dikte) . Het lekkerst is als de tonijn binnenin nog lichtjes rosé is. Besprenkel de tonijn met wat sojasaus , bestrooi met peper uit de molen en sesamzaadjes.
Verdeel de inhoud van de wok over 2 ( voorverwarmde ) borden en leg er de tonijn bovenop.
Bron
Aangepast recept van Made by Ellen.com eigen tekst en foto's