Gebakken Ham Met Honingglazuur
- Amerikaans, Feestmaaltijd
- 60-120 min.
Deze Gebakken Ham is de sappigste ham, met een zoete honingglazuur. Het is een showstopper-hoofdgerecht voor uw familiediner. Dit recept is voor circa 16 personen
Ingrediënten 16 recipe.people
1 gekookte ham van circa 4 kg , in dikke plakken gesneden maar aan één zijde vast laten12 cl vloeibare honing
150 g bruine suiker
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
1 eetlepel honingmosterd
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C.
-Leg je ham met de snijkant naar beneden in een grote ovenschaal. Een braadpan van 13 "x9" zal werken.
-Sprenkel honing over de ham en zorg ervoor dat deze bedekt is.
-Dek de schaal met ham af met aluminiumfolie.
-Bak gedurende 13 tot 14 minuten per 500 g , dus een ham van 4 kg = circa 115 minuten
-Controleer de interne temperatuur in een vlezig deel van de ham. Het zou ongeveer 60°C moeten zijn.
-Als de ham klaar is, schep je 12 cl druipnat uit de ovenschaal.
-Klop in een kleine kom de hamsappen van de ham, bruine suiker, kruiden en mosterd los. Giet over de ham.
- Rooster de ham 1 tot 3 minuten, tot het glazuur bubbelt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden. Je kunt het serveren met de pannensappen.
Bron
Serveertip
Wat te serveren met deze ham?
Afhankelijk van de feestdag waarop je deze ham serveert, kun je hem combineren met veel bijgerechten:
Zoete Maïs
Geroosterde Wortelen
Geroosterde Spruitjes
Groene Bonen
Gekarameliseerde Ui
Aardappelpuree
Gekonfijte Zoete Aardappelen