Chinese eiersoep
- Chinees, Soep
- 10-20 min.
Deze soep is een van de gemakkelijkste Chinese soepen die je helemaal zelf in je eigen keuken kunt maken. Slechts een paar ingrediënten uit de voorraadkast en 15 minuten is alles wat je nodig hebt om het te maken!
Ingrediënten 3 recipe.people
1 liter kippenbouillon2 eetlepels maïzena
2 eetlepels water
1 eetlepel sojasaus
3 grote eieren
1/2 theelepel sesamolie
3 groene uien gesneden
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-Verwarm de kippenbouillon in een soeppan op middelhoog vuur.
-Meng maïzena met water en voeg toe aan de bouillon. Roer goed door.
-Voeg sojasaus toe en roer erdoor.
-Breng de soep aan de kook.
-Klop eieren in een kleine kom.
-Giet langzaam eieren en roer de soep constant.
-Voeg vlak voor het opdienen sesamolie en groene uien toe. Kruid met peper en zout.
Bron
Pinterest - chef = Anna - van Crunchy creamy sweet
Serveertip
Sesamolie moet als laatste en vlak voor het opdienen worden toegevoegd; voeg niet te veel toe! Het is erg krachtig en met een klein beetje kom je ver.