Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan
- Amerikaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
Citroen-knoflook-tonijncakes zijn de beste en gemakkelijke pasteitjes gemaakt met ingeblikte tonijn, citroensap , knoflook, ui, paneermeel, eieren, mayo en geraspte Parmezaanse kaas. Snelle en heerlijke tonijnwafeltjes uit de pan als voorgerecht of als lunch of licht diner!
Ingrediënten 4 recipe.people
280 g tonijn in eigen nat, goed uitgelekt3 teentjes knoflook geraspt
50 g fijngehakte witte ui
1/4 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil
1 groot ei
50 g paneermeel
2 eetlepels mayonaise
50 g geraspte Parmezaanse kaas
â–¢ 1 theelepel gedroogde peterselie
â–¢ 4 eetlepels paneermeel
â–¢ 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
â–¢ 2 eetlepels olijfolie verdeeld
Bereidingswijze
- Begin met het aftappen van het nat van de ingeblikte tonijn
- meng de uitgelekte tonijn vervolgens met knoflook, ui, zout en peper, citroensap en wat citroenzeste, ei, paneermeel, mayo, ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas en gedroogde peterselie. Goed mengen.
- meng het resterende paneermeel en geraspte kaas in een ondiepe schaal. Schep 50 g tonijnmengsel, vorm het tot een pasteitje en bedek het lichtjes met het paneermengsel.
- Bak ze in de pan met olie, tot hij aan elke kant mooi bruin is. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.
Serveer met spinazie of andere groenten, een extra schijfje citroen of zelfs eenvoudige aioli.
Bron
pinterest - chef = Anna - van crunchy creamy sweet