Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan

  • Amerikaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan

    Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan

    Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan

Citroen-knoflook-tonijncakes zijn de beste en gemakkelijke pasteitjes gemaakt met ingeblikte tonijn, citroensap , knoflook, ui, paneermeel, eieren, mayo en geraspte Parmezaanse kaas. Snelle en heerlijke tonijnwafeltjes uit de pan als voorgerecht of als  lunch of licht diner!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
280 g tonijn in eigen nat, goed uitgelekt
3 teentjes knoflook geraspt
50 g fijngehakte witte ui
1/4 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil
1 groot ei
50 g paneermeel
2 eetlepels mayonaise
50 g geraspte Parmezaanse kaas

â–¢ 1 theelepel gedroogde peterselie
â–¢ 4 eetlepels paneermeel
â–¢ 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
â–¢ 2 eetlepels olijfolie verdeeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Begin met het aftappen van het nat van de ingeblikte tonijn
- meng de uitgelekte tonijn vervolgens met knoflook, ui, zout en peper, citroensap en wat citroenzeste, ei, paneermeel, mayo, ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas en gedroogde peterselie. Goed mengen.
- meng het resterende paneermeel en geraspte kaas in een ondiepe schaal. Schep 50 g tonijnmengsel, vorm het tot een pasteitje en bedek het lichtjes met het paneermengsel.
- Bak ze in de pan met olie, tot hij aan elke kant mooi bruin is. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.

Serveer met spinazie of andere groenten, een extra schijfje citroen of zelfs eenvoudige aioli.

Bron

pinterest - chef = Anna - van crunchy creamy sweet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten