Krokante Sesam Knoflook Chili Olie Noedels.
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zelfgemaakte pittige chili-olie met knapperige knoflook, sjalotten en sesamzaadjes, allemaal gemengd met snelkokende rijstnoedels en verse kruiden. Deze noedels zijn pittig, en het recept staat in een mum van tijd op tafel (ongeveer 25 minuten). Perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je op zoek bent naar iets met wat meer smaak, maar toch snel en lekker.
Ingrediënten 6 recipe.people
60 g sesam- of arachideolie5 knoflooktenen, fijngehakt
2 kleinere sjalotten, dun gesneden
1 laurierblad
3 eetlepels sesamzaadjes
3 theelepels gember, geraspt
1 eetlepel gemalen rode pepervlokken, naar smaak
1 eetlepel chilivlokken (Gochugaru) (optioneel)
0,5 theelepel paprikapoeder
0,25 theelepel cayennepeper, naar smaak
225 g rijstnoedels
2 paprika's, in dunne plakjes
77 g tamari- of sojasaus
5 g gehakte verse koriander
6 g gehakte verse Thaise of gewone basilicum
25 g gehakte verse groene uien
Bereidingswijze
1. meng in een middelgrote koekenpan de sesamolie, knoflook, sjalotten en laurier. Bak op middelhoog vuur tot de knoflook goudbruin en krokant is, ongeveer 5-8 minuten. Roer de sesamzaadjes en gember erdoor, bak 1 minuut.
2. Giet de olie in een grote kom. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder, cayennepeper toe en breng op smaak met zout. Ik gebruik alle olie voor de noedels, maar bewaar desgewenst de helft van de olie om te serveren.
3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de paprika toe aan het water. Bewaar 1/4 kopje water en giet af. Gooi de hete noedels, tamari/sojasaus en alle kruiden met de chili-olie, voeg water toe tot het dun is om de gewenste consistentie te bereiken.
4. Serveer de noedels met extra chili-olie en groene uien.
Bron
pinterest - chef = Tieghan