Stoemp met erwtjes, spek en witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Stoemp met erwtjes, spek en witloof

    Stoemp met erwtjes, spek en witloof

    Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp, een heerlijk Vlaams gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kilogram aardappel (bloemig)
200 gram erwtjes (diepvries)
500 gram witloof
200 gram spekblokjes
100 milliliter melk
1 klontje boter
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.

Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden, in de lengte, en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.

Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.

Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree, samen met de melk en boter.

Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten