Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

  • Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

    Oosterse kippensoep met paksoi en een krakend krokantje...

In navolging van deze heerlijke vegetarische oosterse-bouillon maakte ik een Oosterse kippensoep van  2 grote kippenbouten. De soep is bedoeld als maaltijdsoep en rijkelijk gevuld met paksoi, champignons, paprika, rode peper, taugé en eiernoedels. Het krokantje is gemaakt van de kippenhuid van de poten. Bestrooi de huid met kruiden naar smaak en leg de stukken op een ovenrooster met de huidkant naar boven en een ovenplaat onder het rooster . Zet voor 30-40 minuten in een oven van 180 graden. Lekker en apart om krakend krokant bij deze soep te serveren. 

Toevallig zag ik een kok deze kippen chips op You Tube maken . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

VOOR DE BOUILLON

3 blokjes kippenbouillon met minder zout
1 ½ liter water
2 kruidnagels
1 steranijs
4 zwarte peperkorrels
4 cm verse gember geschild in plakjes
3 teen knoflook geschild in plakjes
1 ui geschild in partjes
3 el sojasaus
2 flinke kippenbouten zonder vel


VOOR DE VULLING

100 gram taugé heet afgespoeld
1 Sjanghai paksoi. Stronk verwijderd en wit en groen grof gesneden
½ rode paprika in reepjes
100 gram champignons in plakjes.
1 rode peper zonder zaad en lijst in dunne reepjes
50 gram fijne eiernoedels
1 dikkere bosui in schuine stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, snijplank en mes, pan

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en los er de 3 bouillonblokjes in op. Voeg kruidnagel, steranijs, gember, knoflook, ui en sojasaus toe . Leg er de 2 kippenbouten in en breng aan de kook. Laat de kippenbouten in 45-60 minuten zachtjes garen.

Haal de bouten eruit en zet apart om iets af te laten koelen. Zeef de bouillon en vang het vocht op.


Kook ondertussen de eiernoedels volgens de beschrijving op de verpakking. Snij ze in kleinere stukjes.

Pluk het vlees van de bouten en zet opzij. Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg champignons paprika , peper en de stukjes bosui en het witte deel van de paksoi toe en laat even koken . Als laatste de kip, het groene deel en de taugé met de gekookte noedels. Laat alles goed heet worden. Proef en breng extra op smaak met gemalen peper uit de molen en eventueel wat zout, of nog een scheutje sojasaus.

Serveertip

Maak daags van te voren alvast de bouillon.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten