Salisbury Steak Gehaktballetjes

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Salisbury Steak Gehaktballetjes

    Salisbury Steak Gehaktballetjes

    Salisbury Steak Gehaktballetjes

Lekker gerecht uit de States dat je kan serveren op een warm bord noedels  voor een vullende maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg rundergehakt
gekruid paneermeel
6 cl bruine mosterd
6 cl ketchup
1 theelepel. runderpoeder of verkruimelde runderbouillonblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
1/2 theelepel. zout
1/2 theelepel. zwarte peper
50 g gezouten boter
1 hele grote ui, gehalveerd en in plakjes
60 cl. runderbouillon
1 eetl. Worcestershiresaus
1 eetl. ketchup extra
2 eetlepels. maïzena vermengd met een beetje runderbouillon tot een dunne pasta
500g eiernoedels, al dente gekookt en uitgelekt
Gehakte verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Om de gehaktballen te maken:
-meng de eerste 8 ingrediënten in een mengkom en kneed tot ze volledig zijn gecombineerd. Vorm er middelgrote gehaktballetjes van en leg ze op een bord.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan 2 eetlepels gezouten boter toe. Voeg als ze gesmolten zijn de helft van de gehaktballetjes toe en beweeg ze voorzichtig rond de pan om bruin te worden. Als ze bruin zijn, leg ze op een schoon bord en herhaal met de rest van de gehaktballetjes.
-Voeg in dezelfde koekenpan de uien toe en bak 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn en zacht beginnen te worden. - Meng in een kleine kom 12 cl runderbouillon met de maïzena.
-Voeg vervolgens aan de koekenpan 48 cl runderbouillon, Worcestershire-saus, ketchup en mosterd toe. Roer om de stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Breng zachtjes aan de kook en voeg het maizenamengsel toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan, zet het vuur laag en laat ze 10 minuten in de saus sudderen of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is. (Sprenkel indien nodig meer runderbouillon om de saus te verdunnen.)

Serveer gehaktballen en saus over een schaal met eiernoedels, gegooid in de resterende 2 eetlepels gezouten boter en bestrooi met gehakte peterselie.

Bron

pinterest - chef = Ree Drummond

Serveertip

Opmerking bij het recept: Saus moet dik en glanzend zijn!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten