Gevulde gebakken aardappelen
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Gevulde gebakken aardappelen .
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Leg de aardappelen op een bakplaat. Wrijf ze in met de koolzaadolie en bak ze 1 uur, zorg ervoor dat ze voldoende gaar zijn.
-Snijd de boter in klontjes. Doe in een grote mengkom en voeg de spekjes en zure room toe. Haal de aardappelen uit de oven. Verlaag het vuur tot 180°C
-Snijd met een scherp mes elke aardappel in de lengte doormidden. Schraap de binnenkant in de mengkom en pas op dat u de schaal niet scheurt. Laat een kleine rand van de aardappel intact voor ondersteuning. Leg de uitgeholde aardappelschillen op een bakplaat.
-plet de aardappelen in de boter, bacon en zure room. Voeg de kaas, melk, gekruid zout, groene uien en zwarte peper naar smaak toe en meng goed.
-Vul de aardappelschillen met de vulling.
-Bestrooi elke aardappel met wat meer geraspte kaas en doe ze in de oven tot de aardappel is opgewarmd, 15 tot 20 minuten
Bron
P Women - pinterest-