Gevulde gebakken aardappelen

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Gevulde gebakken aardappelen

    Gevulde gebakken aardappelen

    Gevulde gebakken aardappelen

Gevulde gebakken aardappelen .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
8 aardappelen, gewassen
3 eetlepels koolzaadolie
2 blokjes gezouten boter
200 g spek reepjes
24 cl zure room
200 g Cheddar of Jack-kaas (of een mix van beide), plus meer voor topping
12 cl volle melk
2 theelepels gekruid zout
3 groene uien, in plakjes
Vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C
-Leg de aardappelen op een bakplaat. Wrijf ze in met de koolzaadolie en bak ze 1 uur, zorg ervoor dat ze voldoende gaar zijn.
-Snijd de boter in klontjes. Doe in een grote mengkom en voeg de spekjes en zure room toe. Haal de aardappelen uit de oven. Verlaag het vuur tot 180°C
-Snijd met een scherp mes elke aardappel in de lengte doormidden. Schraap de binnenkant in de mengkom en pas op dat u de schaal niet scheurt. Laat een kleine rand van de aardappel intact voor ondersteuning. Leg de uitgeholde aardappelschillen op een bakplaat.
-plet de aardappelen in de boter, bacon en zure room. Voeg de kaas, melk, gekruid zout, groene uien en zwarte peper naar smaak toe en meng goed.
-Vul de aardappelschillen met de vulling.
-Bestrooi elke aardappel met wat meer geraspte kaas en doe ze in de oven tot de aardappel is opgewarmd, 15 tot 20 minuten

Bron

P Women - pinterest-

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten