Rucola salade met gebakken courgette, tomaat, olijven en kappertjes

  • Italiaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Rucola salade met gebakken courgette, tomaat, olijven en kappertjes

    Rucola salade met gebakken courgette, tomaat, olijven en kappertjes

    Rucola salade met gebakken courgette, tomaat, olijven en kappertjes

Deze lekkere frisse salade kun je eten als voorgerecht of bijgereht.
De courgette in blokjes worden vooraf gebakken in deolijfolie die daarna wordt afgeblust met balsamicoazijn. Lekker met tomatenblokjes, olijven, kapppertjes en geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
75 gram gewassen rucola
1 kleine courgette, schoongemaakt in kleine blokjes
1 vleestomaat, gewassen in blokjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
1 flinke eetlepel kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 ½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout .
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
slaschaal en slacouvert

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de blokjes courgette lichtbruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de honing en de oregano hieraan toe en alles met elkaar even aan de kook komen.
Haal de pan van de warmtebron en laat wat afkoelen. Doe alles over in een slaschaal.
Meng de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en wat peper en zout erdoor.
Meng op het laatst de rucola erdoor, en eventueel de geroosterde pijnboompitten. Dien op.

Serveertip

Lekker als voorgerecht of lunchgerecht

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten