Rucola salade met gebakken courgette, tomaat, olijven en kappertjes
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
Deze lekkere frisse salade kun je eten als voorgerecht of bijgereht.
De courgette in blokjes worden vooraf gebakken in deolijfolie die daarna wordt afgeblust met balsamicoazijn. Lekker met tomatenblokjes, olijven, kapppertjes en geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten 4 recipe.people
75 gram gewassen rucola1 kleine courgette, schoongemaakt in kleine blokjes
1 vleestomaat, gewassen in blokjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
1 flinke eetlepel kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 ½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout .
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (optioneel)
Benodigdheden
koekenpanslaschaal en slacouvert
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de blokjes courgette lichtbruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de honing en de oregano hieraan toe en alles met elkaar even aan de kook komen.
Haal de pan van de warmtebron en laat wat afkoelen. Doe alles over in een slaschaal.
Meng de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en wat peper en zout erdoor.
Meng op het laatst de rucola erdoor, en eventueel de geroosterde pijnboompitten. Dien op.
Serveertip
Lekker als voorgerecht of lunchgerecht