Stamppot Pompoen en Spitskool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Wat ga ik nu weer eens eten? was even de grote vraag, toen ik weer eens door de supermarkt liep. Plotseling zie ik een zakje stampgroente met pompoen en spitskool. Zou dat lekker zijn?
Het recept achterop het zakje zag er goed uit. Alleen wel een beetje veel aardappelen en ......
Dat kan ook anders en zo ontstond dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr pompoen, geraspt
400 gr spitskool, geraspt
450 gr aardappeltjes
500 gr (kippen)gehakt
klontje boter
1 pakje/flesje kookroom van 250 ml
1 grote eetlepel mosterd
zout, peper en kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
kleine pan
koekenpan
pureestamper

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen, kook ze, met een beetje zout, gaar in circa 15 tot 20 min.
Kook de kool en pompoen in 2 minuten beetgaar.
Bak het gehakt rul in de koekenpan met een klontje boter.
Maak van de aardappelen en de kookroom puree met de pureestamper.
Roer er de groente, gehakt, 1 eetlepel mosterd, kerriepoeder, zout en peper naar smaak doorheen.
Simpel en lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anjelica avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten