De allerlekkerste Hummus

  • Arabisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • De allerlekkerste Hummus

    De allerlekkerste Hummus

    De allerlekkerste Hummus

De eerste keer dat ik dit recept maakte wist ik niet dat Hummus zo lekker kon zijn! Een heel lekker recept. Het kost wel wat werk maar dan heb je de gladste lekkerste hummus die er is!  Tot nu toe vinden al mijn vrienden het heerlijjk! Verder kan je het nog lekkerder maken met lekkere toppings.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
250 gr gedroogde kikkererwten
2 tl baksoda
2 grote tenen knoflook
1 tl zout
180 gr rauwe tahin (voorkeur Al Arz)
sap van 1 a 2 citroenen
1/2 tl gemalen komijn
extra vergine olijfolie
snuf paprikapoeder
takje peterselie en koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

1. Week de kikkererwten ten minste 12 uur in ruim water met 1 tl baksoda.
2. Laat een grote soeppan goed heet worden. giet de geweekte kikkererwten af en roer er 1 tl bakpoeder door. Bak de kikkererwten 3 min in de soeppan.
3. Zet de pan kikkererwten in de gootsteen en blus ze met koud water.
4. Wrijf de kikkererwten tussen je handen zodat de velletjes loslaten. Giet vervolgens het water met de velletjes af, vul opnieuw met water en wrijf de kikkererwten opnieuw tussen je handen. net zo lang tot er bijna geen velletjes meer zijn.
5. Breng de kikkererwten in schoon water aan de kook. Zorg dat de kikkererwten 3 cm onder water staan. Schep het erwtenschuim eraf.
6. kook de kikkererwten 40 min tot een dikke puree. roer af en toe door zodat het niet aanbrand. laat het mengsel afkoelen
7.Doe de afgekoelde kikkererwtenpuree, tahin en 1,5 citroen, 1/2 tl gemalen komijn, knoflook en 1/2 tl zout in de keukenmachine en laat 10 min draaien. voeg eventueel vocht toe als dit nodig is. Voeg naar smaak extra zout en citroensap of tahin toe. Het mag even dik als griekse yoghurt zijn.
8. Dek de hummus af en laat het afkoelen. proef opnieuw. voeg eventueel extra tahin, citroensap of zout toe.
9. Serveer de hummus door een aantal grote el hummus op het midden van het bord te leggen en vervolgens met de buitenkant van een lepel al draaiend met het bord uit te smeren.

Bron

TLV Vegan

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Maritvs1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten