Surinaamse macaroni

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Surinaamse macaroni

    Surinaamse macaroni

    Surinaamse macaroni

Als je een keer geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar wel lekker wilt eten is dit het ideale recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 pak macaroni schelpen – 500 gram kipfilet – 2-3 eetlepels zoute ketjap
– 1 Prei – 1 pak taugé – 1 grote ui – 3 teentjes knoflook – Halve madam Jeanette peper – Olie – Zout – 2 kip maggiblokjes – Zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de macaroni volgens de verpakking.
Kook de kipfilet in een pan met water en doe daar 1 kip maggi blokje in, als de kipfilet klaar is moet u hem gaan pluizen in wat grovere stukken.
Snijd de groente ui, knoflook en peper in fijne stukjes.
Maak de tauge schoon
Was de groente goed.
Doe olie in de pan, doe de ui, knoflook, peper en maggiblok in de pan.
Als de ui goudbruin is gaan alle groenten in de pan.
Voeg 1 eetlepel ketjap toe. laat het geheel 5 minuten bakken op hoog vuur.
Doe de macaroni in de pan en meng goed door.
Voeg nu 2 eetlepels ketjap toe.
Kijk of de schelpen bruin zijn, zo niet dan voegt u nog een beetje ketjap toe.
Voeg zout en zwarte peper toe.
Laat geheel nog 5 minuten op hoog vuur bakken en dan is het klaar om te serveren.
Voeg zout naar smaak toe.

Bron

gekregen van een buurtje.

Serveertip

Heb je geen tijd om de groente te snijden dan kun je een kant en klaar macaroni pakket kopen die in de koeling ligt bij de supermarkt.
Je kunt er een salade bij eten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten