Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Stevige en pittige maaltijdsoep uit Spanje met scampi-chorizo-rijst-kikkererwten-knoflook-tomaten , witte wijn en gremolata
Ingrediënten 4 recipe.people
20 scampi's200 g chorizo (in plakjes)
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper (zonder zaadjes en in ringetjes)
1 bosje basilicum (blaadjes apart en steeltjes fijngesneden)
2 citroenen (in partjes)
375 ml droge witte wijn
800 g gepelde tomaten (blik)
125 g basmatirijst
400 g kikkererwten (uit blik, gespoeld en uitgelekt)
olijfolie
peper
zout
2 sneetjes brood (oud, geroosterd en grof gekruimeld)
bladpeterselie (grofgehakt)
1 citroen (geraspte schil)
Bereidingswijze
-Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.
-Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.
- Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.
- Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.
- Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.
Bron
libelle