Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

    Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

    Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

Stevige en pittige maaltijdsoep uit Spanje met scampi-chorizo-rijst-kikkererwten-knoflook-tomaten , witte wijn en gremolata

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
20 scampi's
200 g chorizo (in plakjes)
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper (zonder zaadjes en in ringetjes)
1 bosje basilicum (blaadjes apart en steeltjes fijngesneden)
2 citroenen (in partjes)
375 ml droge witte wijn
800 g gepelde tomaten (blik)
125 g basmatirijst
400 g kikkererwten (uit blik, gespoeld en uitgelekt)
olijfolie
peper
zout
2 sneetjes brood (oud, geroosterd en grof gekruimeld)
bladpeterselie (grofgehakt)
1 citroen (geraspte schil)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.
-Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.
- Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.
- Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.
- Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten